Kérdések és válaszok:                                  Vásárlási utalványok, foglaló, Jogok

Kérdések és válaszok: Vásárlási utalványok, foglaló, Jogok


Mi az, hogy Jog?

Az Inlernet Termékpartnereknél történő vásárlások árengedményeinek az Árengedmény-számlán jóváírt része (60%-a), ha eléri összesen a 12.000 Ft-ot, akkor kapok egy Jogot. A Jog feljogosít egy újabb jutalék típusra, a Jog jutalékra, mellyel a vásárlásra elköltött pénzem, akár 66%-át is visszakereshetem. A Jog egy virtuális teljesítmény mérő eszköz, hasonlítható más rendszerekben a pontokhoz. A Jogokat bináris rendszerben helyezhetem el egymás mellé, azaz minden Jog mellé felül és alul egy-egy újabb Jog helyezhető el. Így alakul ki a Jog-fa, melynek nagysága és szimmetriája határozza meg, hogy mekkora Jog jutalékokat kaphatok.

Mi az, hogy vásárlási utalvány foglaló?

A leendő vásárlásainkhoz előre lefoglalózhatjuk a vásárlási utalványokat, amely foglaló összege minimum 12.000 Ft lehet. A foglalóra a foglaló szabályai vonatkoznak, tehát beszámításra kerül a vásárlási utalvány vételárába, de ha elállok a szerződéstől, akkor nem jár vissza.

Mi a vásárlási utalvány foglalózás menete?

A személyes Webirodámban, az "Utalvány megrendelés" menüpont alatt kiválasztok egy Termékpartnert, majd az "Utalvány foglalóra" kattintok. Kiválasztom a hat foglaló érték közül a számomra megfelelőt. Ezt követően kifizetem valamelyik számlámról az utalvány foglalójához szükséges összeget. Ha nincs elegendő összeg a számláimon, akkor az utalvány rendelés megkezdése előtt be kell, hogy fizessem azt az Inlernet bankszámlájára. A befizetéskor a közlemény rovatban a törzsvásárlói azonosítómat meg kell adnom. A Webirodában elfogadom ismételten az ÁSZF és mellékletei rendelkezéseit, valamint a külön nyilatkozatokban foglaltakat, majd e-mailben visszaigazolást kapok a foglalózásról.

Hogyan tudok Online vásárlási utalványt rendelni?

A személyes Webirodámban, az "Utalvány megrendelés" menüpont alatt kiválasztom azt a Termékpartnert ahol vásárolni szeretnék, majd az Online-utalvány vásárlására kattintok. Megadom az igényelt utalvány teljes összegét és a vásárolni kívánt termék, vagy szolgáltatás nevét. Ezt követően kifizetem valamelyik számlámról az utalványhoz szükséges összeget. Ha nincs elegendő összeg a számláimon, akkor az utalvány rendelés megkezdése előtt be kell, hogy fizessem azt az Inlernet bankszámlájára. A befizetéskor a közlemény rovatban a törzsvásárlói azonosítómat meg kell adnom. A Webirodában elfogadom ismételten az ÁSZF és mellékletei rendelkezéseit, valamint a külön nyilatkozatokban foglaltakat, majd e-mailben visszaigazolást kapok az utalvány rendelésről. A megrendelt és kifizetett utalványomat letölthetem a Webirodámból a Letöltések menüpontból.

Hogyan kaphatom meg az Online-utalványomat?

A megrendelt és kifizetett utalványomat letölthetem a Webirodámból a Letöltések menüpontból.

Hogyan tudok vásárolni az Online-utalványokkal?

Kinyomtatom, akár fekete-fehérben is és egyszerűen fizetek vele a Termékpartnernél, mint a készpénzzel. A beváltás az utalványon szereplő névértéken történik, de akár öt részletben is felhasználható az utalvány jobb szélén lévő bónok segítségével. Az utalvány kizárólag annál a Termékpartnernél váltható be, amely az utalványon szerepel. Az utalvány összegéből nem ad vissza készpénzt a Termékpartner.

Visszakaphatom a vásárlási utalvány foglalómat, ha nem szeretnék vásárolni?

A foglalóra a magyar Ptk. törvény rendelkezései érvényesek. Tehát nem kaphatom vissza visszalépésem esetén, de, ha az Inlernet lépne vissza, akkor duplán kell visszaadnia a részemre. A foglaló bármikor, időkorlát nélkül kiegészíthető az ÁSZF és 2. számú melléklete rendelkezései szerint és utána levásárolható. Tehát a megrendelt vásárlási utalvány értékébe beszámítható.

Hogyan és mikor tudom levásárolni a vásárlási utalvány foglalót?

Bármikor, nincs időhöz kötve. Vásárlási utalványt rendelek a személyes Webirodámban, kipipálom a foglaló felhasználást és az Inlernet-Rendszer automatikusan kiszámítja, hogy mennyit használhatok fel a foglalóból az utalvány értékébe. A felhasználható foglaló összege minden esetben pontosan annyi, amennyi az utalvánnyal történő vásárlás után keletkezne az Árengedmény-számlámon. Ha felhasználom a foglaló összegét, akkor az Árengedmény-számlámon nem keletkezik jóváírás. A vásárlási utalványok értéke minimum 5.000 Ft lehet, amely több részletben is levásárolható. A maradék foglaló összege a fentieknek megfelelően bármikor kiegészíthető és utána levásárolható.

Szükséges-e előre megadnom a foglalózáskor, hogy mely Termékpartnernél szeretnék vásárolni?

A magyar törvények értelmében igen, de amikor a foglalót ki szeretném egészíteni, akkor lehetőségem van módosítani a Termékpartnert egy másikra. Tehát a foglalót bármelyik Termékpartnerhez kérhetem, ezzel nem kötelezem el magam vásárlásra a megjelölt Termékpartnernél.

Hogyan tudom az Inlernet részére befizetni a foglaló, vagy a vásárlási utalvány értékét?

1. Az Inlernet számláját vezető bankban, közvetlenül készpénzben befizetem az Inlernet bankszámlájára.
Fontos: A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni a törzsvásárlói azonosítót!
2. Átutalom az Inlernet bankszámlájára a szükséges összeget.
Fontos: A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni a törzsvásárlói azonosítót!

Mit kell feltüntetnem a megjegyzés rovatban, ha az Inlernet bankszámlájára fizetek be pénzt?

A megjegyzés rovatban fel kell tüntetni a törzsvásárlói azonosítómat.

Mi történik, ha véletlenül hibásan, tévesen adtam meg a törzsvásárlói azonosítómat az átutalás, vagy befizetés során?

Haladéktalanul közölnöm kell ezt az info@inlernet.com címen. Ha nem időben jelzem, akkor az átutalt összegem valószínűsíthetően más Törzsvásárlónak kerül jóváírásra, vagy nem kerül jóváírásra egyáltalán. Ha más Törzsvásárlónak írták jóvá a befizetésemet, akkor azt kizárólag a Törzsvásárlótól igényelhetem vissza, az Inlernet már nem tudja módosítani a jóváírást.

Ha vásárlási utalványt rendelek egy Termékpartnerhez, akkor mekkora összeget utal az Inlernet a Termékpartner bankszámlájára?

Az általam megrendelt vásárlási utalvány névértékéből az Inlernet jutalékával csökkentett összeget.

Hogyan tudok pénzt keresni a Jogokból?

A Jogok darabszámát számolja az Inlernet-Rendszer. Jogokat szerezhetek vásárlásaimmal, mely során az Árengedmény-számlára jóváírások történnek. Ha az Árengedmény-számlám értéke eléri a minimum 12.000 Ft-ot, akkor kapok egy Jogot. Ha az alattam lévő Törzsvásárlók vásárolnak és Jogot szereznek, azok az én Jog-fámba csatlakoznak, a már meglévő Jogaimhoz és növelik azok darabszámát. Jogot vásárlási utalvány foglalózással is szerezhetek. A foglalózással szerzett Jogok és a vásárlásaimból szerzett Jogok között nincs különbség, mindkét módon szerzett Jogok növelik Jogaim darabszámát. A Jog-fa szimmetrikus növekedése fogja eredményezni a Jog jutalékaimat. A Jog-fám nagyságát az Ajánlóm Jogai is és az Ő ismerőseinek Jogai is növelhetik.
Link: ÁSZF 1. sz. melléklet

Milyen hátrányom származik abból, ha nem rendelkezem még Jogokkal?

Nem kapok Jog jutalékokat. Ha az alattam regisztrált Törzsvásárlónak előbb lesz Joga az adott Inlernet-Osztályban, mint nekem, akkor az ő Jogát nem én, hanem a felettem lévő Ajánló tudja elhelyezni a saját Joga mellé. Ebből tehát én nem kereshetek pénzt, ez jelentős veszteség a számomra.

Ki helyezi el a Törzsvásárlóm első Jogát a Jog-fába?

Ha rendelkezek az adott osztályban Joggal, akkor én, erről e-mail értesítést kapok és a személyes Webirodámban helyezhetem el a "Jog elhelyezése, jóváírása" almenüpont alatt. Ha automatikus Jogelhelyezést választottam, akkor az Inlernet-Rendszer helyezi el automatikusan helyettem. Ha nem rendelkezek Joggal az adott Inlernet-Osztályban, akkor a felettem levő Ajánló, aki rendelkezik az adott Osztályban Joggal.

Hogyan tudom egy Termékpartner saját vásárlási utalványát megrendelni?

A személyes Webirodámban, az "Utalvány megrendelés" menüpont alatt kiválasztom azt a Termékpartnert ahol vásárolni szeretnék, majd a Termékpartneri-utalvány vásárlására kattintok. Az utalvány címletek közül kiválasztom a számomra megfelelőt, majd beírom a darabszámot. Ezt követően kifizetem valamelyik számlámról az utalványhoz szükséges összeget. Ha nincs elegendő összeg a számláimon, akkor az utalvány rendelés megkezdése előtt be kell, hogy fizessem azt az Inlernet bankszámlájára. A befizetéskor a közlemény rovatban a törzsvásárlói azonosítómat meg kell adnom. A Webirodában elfogadom ismételten az ÁSZF és mellékletei rendelkezéseit, valamint a külön nyilatkozatokban foglaltakat, majd e-mailben visszaigazolást kapok az utalvány rendelésről. Az Inlernet megrendeli központilag az utalványt a Termékpartnertől. Amennyiben megérkezett az utalvány az Inlernethez, úgy e-mailen értesítést kapok. Az utalványokat átvehetem személyesen az Inlernet magyarországi leányvállalatának irodájában (Inlernet Hungary Partners Zrt., 1024 Budapest, Zivatar u. 14.), vagy futárral is kérhetem kiküldeni a levelezési címemre, a futárköltség megfizetésével. Az utalványokat meghatalmazottam is átveheti az irodában.

VISSZA